ניתן לחלק את אסטרטגיית אופטימיזציית מנועי החיפוש לשתי קטגוריות שונות: קידום אורגני בגוגל בתוך האתר שלכם וקידום אורגני מחוץ לאתר.
שניהם מכריעים להצלחת קמפיין קידום אתרים, אך הם נמצאים בצדדים אחרים לגמרי של הגדר.
קידום אתרים בדף מתמקד באופטימיזציה של חלקים באתר שלך הנמצאים בשליטתך,
ואילו קידום אתרים מחוץ לדף מתמקד בהגדלת סמכות הדומיין שלך באמצעות יצירת תוכן והכנסת קישורים נכנסים מאתרים אחרים.
כדי להבין עוד יותר את ההבדל בין השניים, עליך להבין, ברמה הבסיסית, כיצד פועלים אלגוריתמים של מנועי חיפוש.
בואו נפרק את זה.
ישנם שני דליים עיקריים שמנועי החיפוש בוחנים אותם בעת הערכת האתר שלך בהשוואה לאתרים אחרים באינטרנט.
קידום אתרים בדף עוסק במה עוסק האתר שלך (או הדף שלך)
קידום אתרים מחוץ לדף בוחן עד כמה האתר שלך סמכותי ופופולרי
במילים פשוטות, מה שאתה מדרג נקבע במידה רבה על ידי גורמים בדף, בעוד שגובה הדירוג שלך בתוצאות החיפוש נקבע במידה רבה על ידי גורמים מחוץ לדף.
תרשים האפקטיביות של SEO
מהו קידום אתרים אורגני – פנימי?
קידום אתרים אורגני פנימי (המכונה גם SEO ) הוא פעולת אופטימיזציה של חלקים שונים באתר שלך המשפיעים על דירוג מנועי החיפוש שלך.
המקום בו האתר שלך מופיע בדפי תוצאות מנועי החיפוש נקבע על ידי מספר גורמי דירוג, לרבות נגישות לאתר, מהירות דף, תוכן מותאם, מילות מפתח, תגי כותרות וכו '.
קידום אתרים בדף עוסק באופטימיזציה של הדברים שיש לך שליטה עליהם ויכולים לשנות באתר שלך.
רשימת בדיקות קידום אורגני בגוגל פנימי (בתוך האתר):
איך אתה מוודא שטקטיקות ה- SEO שלך בדף עומדות ברף? להלן רשימת צ'ק שימושית לאופטימיזציות באתר שיכולות לסייע באוצרות האסטרטגיה שלך.
רשימת בדיקות לקידום אורגני בדף:
כותרות Meta
שים את מילות המפתח הממוקדות שלך בתג הכותרת של כל דף באתר שלך. יש הרבה שיטות עבודה מומלצות בכתיבת כותרת יעילה. הגבל את תגי הכותרת שלך ל-55-60 תווים (כולל רווחים)
נסה לדחוף את מילת המפתח קרוב יותר לתחילת הכותרת (רק אם זה נשמע טבעי)
אל תעמיס את מילות המפתח בלי טאקט!
כלול מותג בסוף תג הכותרת, מופרד באמצעות מוט צינור (|)
דוגמה: "ליין סטודיו | סוכנות דיגיטל ”
כותרות (H1)
בדרך כלל הכותרות הן המילים הגדולות ביותר בדף, ומסיבה זו מנועי החיפוש נותנים להם משקל רב יותר מאשר לטקסט רגיל.
מומלץ לעבד את מילות המפתח שלך בכותרות של כל דף אינטרנט אך הקפד לשקף במדויק את התוכן של הדף שלך.
וודא שיש רק כותרת H1 אחת בכל עמוד, ושכל הכותרות האחרות הן H2 או H3
מבנה כתובת העמוד URL (slug)
הכנס מילות מפתח לכתובות האתר שלך במידת האפשר. עם זאת, אל תמשיך לשנות את כל כתובות האתרים הנוכחיות שלך רק כדי שיהיו בהן מילות מפתח. אין לשנות כתובות אתרים ישנות אלא אם אתה מתכנן להפנות את כתובות האתרים הישנות שלך לכתובות חדשות. התייעץ עם איש מקצוע לפני שתעשה זאת.
תייג את הספריות והתיקיות שלך בצורה הגיונית למשתמשים (slug)
אל תחזור על מילות מפתח בכתובת האתר שלך יותר מפעם אחת. מילות מפתח הן
מועילות אך הגזמה משפיעה על חווית המשתמש.
דוגמה לא טובה: /best-shirt-comparison-best-shirts-best-shirts?
שמור על כתובת האתר קצרה ככל האפשר
טקסט Alt לתמונות
כל מערכת לניהול תוכן צריכה לאפשר לך להוסיף משהו שנקרא "טקסט alt" לכל התמונות באתר שלך, טקסט זה אינו גלוי למבקר ממוצע – טקסט alt משמש למעשה על ידי תוכנת קורא מסך כדי לסייע למשתמשי אינטרנט עיוורים להבין את תוכן התמונות שלך.
מנועי החיפוש סורקים תמונות באופן דומה, לכן הכנסת כמה מילות מפתח רלוונטיות תוך תיאור מדויק של התמונה תעזור למנועי החיפוש להבין את תוכן הדף שלך.
כתיבת תכונת alt עבור כל תמונה שומרת על האתר שלך תואם את WCAG (הנחיות הנגשת תוכן אינטרנט). זכור את הדברים הבאים בעת כתיבת טקסט alt:
תאר היטב את התמונה ב-8-10 מילים
כלול את מילת המפתח הממוקדת שלך היכן שהיא נשמעת טבעית ביותר
כלול, אם רלוונטי, איתור גיאוגרפי (למשל, חנות תכשיטים בתל אביב)
טעינה מהירה של דפים, או מהירות טעינת דפים
Google רוצה לעזור למשתמשיה למצוא את מבוקשם במהירות האפשרית כדי לספק את חווית המשתמש הטובה ביותר.
לכן אופטימיזציה של הדפים שלך לטעינה מהירה יותר מסייעת לאתר שלך להיות גבוה יותר בתוצאות החיפוש.
לגוגל יש כלי שנקרא PageSpeed Insights שינתח את האתר שלך הן בנייד והן בשולחן העבודה. ולאחר מכן יציע לכם טיפים לייעול מהירות הדף. ישנם גם מספר תיקונים מהירים לחיסול כל מה שמבלבל את האתר שלך ומאט את זמן טעינת הדף שלך.
גורמים מרכזיים למהירות האתר שיש לקחת בחשבון:
מזעור בקשות HTTP
לוודא שזמן התגובה של השרת הוא <200 ms
הגדרת מטמון הדפדפן לפחות לשבוע או יותר
הפעלת דחיסת Gzip
גודל תמונות (עד 300 ק"ב)
מעבר לעומס הדפים הניידים, עיצוב אתרים צריך להביא בחשבון את חוויית המשתמש בנייד. אחת הדרכים לבדוק ולייעל את פריסת האתר לנייד היא יצירת דוח שימושיות לנייד שמזהה כל בעיה שיש לאתר שלך.
תוכן הדף
התוכן בדפים שלך צריך להיות שימושי לאנשים. אם הם מחפשים משהו ספציפי מכדי למצוא את הדף שלך, הם צריכים להיות מסוגלים למצוא את מה שהם מחפשים. הוא צריך להיות קל לקריאה ולספק ערך למשתמש הקצה. לגוגל יש דרכים שונות למדוד אם התוכן שלך שימושי.
כוון לפחות ל500 מילים בעמוד. למרות שאין נוסחה מדויקת לכמה מילים לדף צריך להיות, נראה שגוגל מעדיפה שיש לעמוד הרבה תוכן איכותי סביב מילות המפתח הממוקדות שלך
הכתיבה חייבת להיות ייחודית לכל דף, לא מועתק מדפים אחרים באתר שלך, והיא צריכה להתייחס ישירות לשאילתות החיפוש של המבקרים שלך.
קרב את מילת המפתח לתחילת הכותרת, אך רק אם היא נשמעת טבעית
קישורים פנימיים
קישור פנימי לדפים אחרים באתר שלך מועיל למבקרים והוא שימושי גם למנועי חיפוש.
דוגמא לקישור פנימי
בעת הוספת קישורים פנימיים, הקפד שיהיה טקסט עוגן רלוונטי. טקסט עוגן הוא הטקסט שניתן ללחיצה בהיפר-קישור (מסומן בדרך כלל בצבע גופן כחול ובקו תחתון). כדי לייעל את טקסט העוגן שלך, ודא שהמילה או הביטוי שנבחר רלוונטיים לדף שאליו אתה מקשר.
קידום אתרים בדף מבטיח שניתן לקרוא את האתר שלך הן על ידי לקוחות פוטנציאליים והן על ידי רובוטים במנועי חיפוש. בעזרת קידום אתרים טוב בדף, מנועי החיפוש יכולים להוסיף לאינדקס את דפי האינטרנט שלך בקלות, להבין על מה האתר שלך ולנווט בקלות במבנה ובתוכן האתר שלך, וכך לדרג את האתר שלך בהתאם. כשיטה מומלצת, ודא שתוכן הדף שלך כולל 1-3 קישורים פנימיים רלוונטיים.
סימון סכמה
הוספת נתונים מובנים מסייעת ל- Google להבין טוב יותר את תוכן הדף. גוגל משתמשת גם בסוגים מסוימים של נתונים מובנים כדי להציג "תוצאות עשירות" ב- SERP כגון מתכון עם דירוגים או הוראות שלב אחר שלב עם קרוסלת תמונות. תוצאות עשירות אלה מופיעות לעתים קרובות בחלק העליון של SERP או בקרבתו ובדרך כלל יש שיעורי קליקים גבוהים יותר מאשר רישומים אורגניים רגילים.
Google מעדיפה נתונים מובנים להשתמש באוצר המילים של schema.org, וממליצה להשתמש בפורמט JSON-LD. הם גם מספקים כלי שימושי לבדיקת תוצאות עשירות כדי לבדוק את הקוד שלך. אמנם יש מגוון דרכים להוסיף נתונים מובנים לאתר שלך (תוספים, מנהל התגים של Google וכו '), אך תמיד כדאי להסתייע באיש מקצוע אם לא נוח לך לכתוב קוד.
תגים חברתיים
שיתוף התוכן שלך ברשתות חברתיות אומר ל- Google שאנשים מוצאים שהתוכן שלך רלוונטי, מועיל ובעל מוניטין. לא כל דף באתר שלך ראוי לשיתוף, אך תוכל לייעל את הדפים הנמצאים בעזרת הטיפים הבאים:
וודא מותקנים תגי Open Graph וכרטיסי טוויטר
עשה את זה קל עם קישורים של "ציוץ הציטוט הזה", או כפתורי שיתוף חברתיים עבור כל פוסט
Core Web Vitals
חווית משתמש היא המפתח להצלחה ארוכת טווח של אתר אינטרנט. באביב 2020 חשפה גוגל את Core Web Vitals, מערכת סימנים נפוצה שלדעתם "קריטית" לכל חוויית האינטרנט.
מטרת האותות הללו היא לכמת את חווית המשתמש באתר, החל מיציבות חזותית של דף וזמן טעינה, ועד לחוויות אינטראקטיביות.
צבע התוכן הגדול ביותר (LCP) – מודד את מהירות טעינת הדפים הנתפסת ומסמן את הנקודה בה הורד רוב תוכן הדף.
עיכוב קלט ראשון – מכמת את חווית המשתמש של המעורבות הראשונית של משתמש בדף.
שינוי פריסה מצטבר – מכמת את כמות שינוי הפריסה על תוכן הדף הגלוי ומודד יציבות חזותית של דף.
זה נגרם בדרך כלל כתוצאה מתמונות ללא ממדים, תוכן המוזרק באופן דינמי, גופני אינטרנט הגורמים ל- FOIT/FOUT ושבצים אחרים שנוספו ללא ממדים.
כדי לבדוק את ציון ה- LCP שלך, גש לבדיקת מהירות הדף של Google וודא שהדף שלך מגיע ל- LCP תוך 2.5 שניות. לשם כך, הסר סקריפטים מיותרים של צד שלישי שעשויים להיות פועלים, שדרג את מארח האינטרנט שלך, הפעל "טעינה עצלה" כך שאלמנטים של העמוד ייטענו רק כשהמשתמשים גוללים למטה בעמוד, והסר כל רכיבי דף גדולים שעשויים להאט אותו.
אחת הדרכים הפשוטות ביותר לייעל את שינוי הפריסה המצטבר היא הוספת מידות גובה ורוחב לכל רכיב אתר חדש. כמו כן, הימנע מהוספת תוכן חדש מעל תוכן קיים בדף (אלא אם תגיב לאינטראקציה של המשתמשים).
ניסיון בעמוד
Google עובדת על אות דירוג חדש (צפוי לצאת בשנת 2021) המתעדף אתרים עם חוויות משתמש חיוביות.
'אות חוויית הדף' יכלול תכונות ליבה באינטרנט, בתוספת ידידותיות לנייד, גלישה בטוחה, אבטחת HTTPS והנחיות ביניים פולשניות.
לפי גוגל, "אופטימיזציה לגורמים אלה הופכת את האינטרנט למענג יותר עבור משתמשים בכל דפדפני האינטרנט, ומסייע לאתרים להתפתח לקראת ציפיות המשתמשים בנייד. אנו מאמינים שזה יתרום להצלחה עסקית באינטרנט ככל שהמשתמשים יהיו מעורבים יותר ויכולים לבצע עסקאות עם פחות חיכוך ".
מהו קידום אורגני בגוגל מחוץ לאתר?
קידום אורגני בגוגל מחוץ לדף מתמקד בהגדלת הסמכות של הדומיין שלך באמצעות קבלת קישורים מאתרים אחרים.
יש ציון שנקרא "סמכות הדומיין" שמחושב עד כמה האתר שלך סמכותי בהשוואה לאתרים אחרים. תוכל להקליד את שם הדומיין שלך כאן כדי לראות את הציון שלך (DA).
כמו כן, תוכל לבדוק גם את ציון הרייטינג של הדומין שלך לפי HAREF כאן
כיצד לייעל קידום אתרים מחוץ לדף
ישנם מספר גורמים המשפיעים על דירוג ה- SEO שלך מחוץ לדף. אף על פי שכל אחד מהם מתמודד עם אסטרטגיות שונות, הוא חולק יעד כולל של בניית האמון והמוניטין של האתר שלך מבחוץ.
קישורים נכנסים
שיווק ברשתות חברתיות
בלוג אורחים ופרסום אורחים
אזכורי מותג לא מקושרים
שיווק משפיענים
גורם ה- SEO מחוץ לדף הגדול ביותר הוא מספר ואיכות הקישורים הקישורים לאתר שלך.
כמה דוגמאות לדרכים בהן תוכל לבנות קישורים לאתר שלך הן:
יצירת תוכן איכותי שאנשים רוצים לקשר אליו כי הוא בעל ערך.
שיתופי מדיה חברתית בתוכן שלך שיוצרים בסופו של דבר קישורים.
הגשת הודעות דואר אלקטרוני למשפיעים בענף שלך שבסופו של דבר מקשרים אליך.
בלוג אורחים באתרים הקשורים לשלך. להודעות אורח אלה יהיו קישורים חזרה לאתר שלך.
בעוד שכמות הקישורים עדיין חשובה, יוצרי התוכן ואנשי מקצוע בתחום קידום אתרים מבינים שאיכות הקישור חשובה כעת מכמות הקישורים. ככזה, יצירת תוכן הניתן לשיתוף הוא הצעד הראשון להרוויח קישורים יקרי ערך ולשיפור ה- SEO שלך מחוץ לדף.
כמה קישורים אתה צריך בשביל קידום אתרים טוב מחוץ לדף? זו שאלה קשה והיא תתבסס על סמכות התחום של המתחרים שלך, מכיוון שאתה רוצה לוודא שאתה משחק באותו ארגז חול.
מקדמי אתרים גם האמינו שקניית קישורים היא דרך חוקית לבניית קישורים; עם זאת, כעת גוגל תעניש אותך על רכישת קישורים בניסיון לתמרן את דירוג הדף. אתה יכול גם להיענש על שליחת הקישורים שלך לספריות קישורים שמטרתם היחידה היא להגדיל את סמכות הדומיין שלך. שוב, האיכות מנצחת את הכמות בכל הקשור לבניית קישורים.
האם קידום אתרים בדף או מחוץ לדף חשוב יותר?
לא מדובר בבחירה בין קידום אתרים מחוץ לדף או בתוך הדף, זה יהיה כמו לבחור בין בסיס או גג לבית שלך. קידום אתרים בדף ומחוץ לדף עובדים יחד כדי לשפר את דירוג מנועי החיפוש שלך בצורה משלימה.
עם זאת, SEO בדרך כלל מייעץ להשיג SEO שלך בדף ברציפות לפני שהם מתמקדים יותר מדי ב- SEO מחוץ לדף.
בדיוק כמו בניית בית, אתה רוצה להקים את הבסיס קודם לפני בניית שאר הבית. בדומה לכאן, ייתכן שתצטרך לחזור ולעשות קצת תחזוקה ב- קידום אורגני בגוגל הפנימי מדי פעם.
איזון בין השניים יעזור להפוך את האתר שלך ל"דו לשוני "כך שהמשתמשים שלך יוכלו להבין אותו כמו כן הרובוטים במנועי החיפוש – וכך הדירוג שלך מתחיל להשתפר.